Blaas uw tuin nieuw leven in

Diverse hoveniersdiensten in Groningen

Noorderwind is u met diverse werkzaamheden van dienst in de omgeving van Groningen, met name ten noordwesten van de stad. Bekijk hier onze diensten.

Tuinontwerp

Bij het ontwerpen van een tuin kijken we altijd eerst naar welke elementen er voorhanden zijn. Staat er een mooie eik? Is er al een veranda aanwezig? Vaak is het leuk om de karakteristieke aspecten van uw tuin te behouden. De omstandigheden zijn ook belangrijk. Het grondwaterpeil en de hoeveelheid zon bijvoorbeeld. 


Vervolgens bedenken we aan welke eisen uw nieuwe tuin moet voldoen. Misschien moet hij kindvriendelijk zijn, of wilt u groente  gaan verbouwen. Wellicht wilt u er lekker kunnen zonnebaden. 


Als alle omstandigheden en uw wensen duidelijk zijn, maakt Noorderwind een professioneel ontwerp. Bent u het eens met het plan? Dan gaan we voor u aan de slag. 

Aanleg van tuinelementen

Tijdens de aanlegfase herkent u uw tuin even niet meer terug. Soms moeten er grote delen afgegraven worden, of komen er flinke voorraden materiaal in de tuin te liggen. Maar dat gaat snel voorbij, en voor u het weet floreert het buiten weer.

Noorderwind brengt de volgende elementen al 10 jaar regelmatig aan: 

  bomen, heesters, vaste planten en éénjarige plant

  vijvers
 bestrating
  tuinmuren
  buitenverlichting, inclusief elektra


Ook bouwen wij diverse houtstructuren zoals:

  veranda’s
  houthokken
  kippenrennen
  pergola’s
  vlonders
  schuttingen
  plantenbakken

Wat u ook bestelt, wij zorgen er altijd voor dat het voor de lange duur wordt opgebouwd.

Regulier tuinonderhoud

Wieden, maaien, planten, snoeien en oogsten. Het onderhoud van een tuin kost vooral in de zomer aardig wat tijd en energie. Misschien heeft u die tijd niet, of heeft u de kracht niet meer om het zware werk zelf te doen. Hoveniersbedrijf Noorderwind uit Groningen helpt u graag uit de brand.

Schakel ons in voor hulp bij:

  snoeiwerkzaamheden
 onderhoud van oude fruitbomen
 bomenkap
 planten van éénjarige plant

Wij zorgen ervoor dat uw tuin op de juiste manier wordt teruggesnoeid, zodat u weer lange tijd van een verzorgd uitzicht geniet.. 

Bomenkap

Bomenkap vergt een speciale aanpak en expertise. Bovendien is er soms een vergunning nodig. Wilt u een boom uit uw tuin verwijderen in de buurt van Groningen? Het is doorgaans niet raadzaam om zelf aan de slag te gaan. Laat u adviseren en begeleiden door een expert van Noorderwind.

Levering van materialen

Wij kunnen alle beplanting en artikelen uit onze ontwerpen en aanlegwerkzaamheden ook leveren. Dan plaatst u deze zelf. U kunt denken aan bomen en heesters, hout voor aanbouw, verlichting en materiaal voor muren of bestrating.